MENU

Opskrifter / Ris

Græskar risotto

4 personer
Græskar risotto

1/2 g butternut squash el. hokkaido græskar
75 g rucola el. bredbladet persille
8 dl kogende vand
4 dl hvidvin
3 dl arborio risottoris
5 dl parmesan
4 fed hvidløg
1 løg
5 kviste timian
1 spsk smør
Olivenolie til stegning
Citronsaft
Middelhavssalt
Peber

Græskar risotto må siges at være en rigtig efterårsklassiker. Der er virkelig god smag i den på grund af de umami-rige ingredienser samtidig med at det er en fyldig ret, der mætter godt. Servér din risotto med græskar som et aftensmåltid i sig selv, eller som tilbehør til kød eller salater.

Vi bruger naturligvis gode italienske råvarer og de klassiske risottoris i tilberedningen. Vil du gerne komme lidt nemmere omkring tilberedningen kan du også bruge en af vores økologiske risottoblandinger som vores Risotto med Karl Johan Svampe eller Asparges Risotto.

 

Sådan gør du

Tænd ovnen på 220 gr. alm. ovn.

Læg det halve græskar med skrællen nedad på bagepladen og bag 40-45 minutter, til græskarkødet er helt mørt og blødt.

Sautér i mellemtiden løg, hvidløg og risottoris i olie. Det skal ikke tage farve.

Tilsæt hvidvin til risene lidt ad gangen, således at vinen koger ind i risene.

Tilsæt herefter kogende vand til risene, og lad det koge lidt ind, indtil risene næsten er møre.

Når græskarkødet er blevet mørt skrabes det bløde græskarkød ud af skrællen. Mos græskarkødet til en jævn puré uden klumper. Kom græskarpuréen og revet parmesan i risottoen, og rør forsigtigt rundt, så det hele bliver blandet godt sammen.

Smag til med salt og peber. Skyl rucola, og vend det med en smule citronsaft – eller skyl og hak bredbladet persille.

Servér din græskar risotto med rucola eller hakket bladbladet persille på toppen.

 

Velbekomme!