MENU

Opskrifter / Aftensmad

Grøn risotto

4 personer
Grøn risotto

Ingredienser:

  • 1 bundt persille (blade plukkes, stilke gemmes til fond)
  • 5 skalotteløg (gem det yderste til fond)
  • 3 fed hvidløg
  • 1 broccoli (gem stokken til fond)
  • 5 asparges (gem bunden til fond)
  • 200 g hestebønner eller ærter
  • 2 liter vand
  • 300 ml hvidvin
  • 300 g revet Parmigiano
  • 150 g smør
  • Ekstra Jomfruolivenolie fra Il Fornaio
  • Salt og peber efter smag
  • 300 g Arborio ris fra Il Fornaio

Følg vores 5 råd for den perfekte risotto, og tak os senere! 

  1. Læs opskriften igennem før du starter: Dette sikrer, at du har alt, hvad du behøver, og at du forstår hver trin.
  2. Varm din hvidvin og grøntsagsfond op: Hvis dine væsker er varme, reduceres din risotto på kortere tid, og du kan koge mere smag ind i den.
  3. Tilsæt en smule salt til risene i starten: Dette aktiverer stivelsen i risene og giver en mere cremet risotto.
  4. Pisk det kolde smør i til sidst: Lad risottoen være lidt mere flydende end ønsket, da den vil sætte sig på tallerkenen.
  5. Kvalitets ris: Vælg gode økologiske kvalitetsris, som håndteres nænsomt og derfor ikke er knækkes i produktionen. Således får du en mere ensartet risotto og en bedre oplevelse. Du kan læse mere om vores økologiske arborio ris her.

Grøntsagsfond til risotto:

  1. Sæt 2 liter vand til at simre i en gryde.
  2. Pluk bladene fra persillen og kog dem i vandet, indtil de er møre. Gem vandet.
  3. Skær stilkene af broccolien og kog dem møre i samme vand. Gem vandet.
  4. Tilsæt bunden af de knækkede asparges, stilkene fra persillen, samt bund og top fra løgene.
  5. Kog det hele i 20 minutter og sigt derefter grøntsagerne fra. Imens kan du starte på risottoen.

Persille og Broccoli Puré:

  1. Blend de kogte persilleblade og broccoli stilke med lidt olivenolie til en pesto-konsistens. Sæt til side.

Forberedelse af Grøntsager:

  1. Skær asparges i skiver.
  2. Blanchér skiverne af asparges og hestebønner (eller ærter) let i kogende vand i 1-2 minutter. Afdryp og sæt til side.

Risotto:

  1. Hak skalotteløg og hvidløg fint.
  2. Sautér løg og hvidløg i en dyb pande eller kasserolle med olivenolie, indtil de er klare.
  3. Varm hvidvinen i en gryde.
  4. Tilsæt Arborio ris fra Il Fornaio til panden og sautér dem, indtil de begynder at blive gennemsigtige.
  5. Tilsæt hvidvinen og lad den reducere, indtil den næsten er væk.
  6. Tilsæt 1/4 af grøntsagsfonden og kog ind. Fortsæt denne proces, indtil al fonden er brugt, og risottoen er tyk og cremet.
  7. Tilsæt revet Parmigiano, de blancherede hestebønner eller ærter, asparges, og persille-broccoli puréen.
  8. Afslut med at tilsætte smør i små firkanter for en glat konsistens.
  9. Smag til med salt og peber.

Servering:

Server den grønne sommer risotto straks, pyntet med ekstra revet Parmigiano og evt. lidt frisk persille på toppen.

Nyd din lækre grønne sommer risotto!

TIP! Husk at bruge din rester til arancini.