Fordej
2 dl vand
10 g gær
1 spsk. Il Fornaio middelhavssalt
1 spsk. flydende honning
100 g Il Fornaio fuldkornsdurummel
Dej
3 dl øl eller vand
1 spsk. mørk sirup
250 g Il Fornaio fuldkornsdurummel
250 g Il Fornaio hvedemel tipo 00
1-2 spsk. Il Fornaio jomfruolivenolie
Dag 1:
Hæld vandet i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt salt, honning og rør fuldkornsdurummel i væsken, indtil dejen er uden klumper.
Dæk skålen med husholdningsfilm og lad den stå på køkkenbordet et døgn.
Dag 2:
Rør fordej og øl /vand sammen i en stor skål. Tilsæt sirup og fuldkornsdurummel og ælt hvedemel i dejen lidt ad gangen. Ælt dejen i ca. 10 min. på en røremaskine, til den er smidig, men stadig lidt klistret. Dryp olie over dejen og lad den hæve tildækket et lunt sted i 1-2 timer.
Vend dejen ud på et meldrysset bord. Tilsæt lidt fuldkornsdurummel og form skødesløst til 3 flutes. Drys en slip let fluteform med mel og læg brødene i formen. Lad flutene hæve tildækket et lunt sted i ca. 30 min.
Tænd ovnen på 225 grader varmeluft.
Pensl flutene med vand, rids dem og drys med mel. Bag flutene i 15 -20 min. til de er sprøde og gennembagte.