1 løg
1 rød chili
2 stængler bladselleri
2 spsk IL FORNAIO Extra jomfru olivenolie
2 fed hvidløg
50 g panchetta – kan erstattes af bacon
500 g hakket oksekød
2 spsk oregano
½ tsk timian
½ tsk rosmarin
½ flaske Il Fornaio Polpa di pomodoro, (350 ml)
2 spsk tomatpuré
1 dl oksefond eller bouillon
1 1/2 dl rødvin
1 spsk balsamicoeddike
Il Fornaio Middelhavssalt
peber
1 håndfuld frisk basilikum
300 g Il Fornaio Rug fusilli
parmesanost
Pil og hak løget. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien fint. Skær bladselleri i små tern.
Varm olien i en gryde og svits løg, presset hvidløg, bladselleri og chili uden det tager farve. Tilsæt finthakket panchetta og steg et øjeblik. Tilsæt kødet og brun det godt. Brun evt. kødet af to gange så det ikke koger.
Tilsæt krydderier, polpa og tomatpure, oksefond, rødvin og eddike og rør i saucen. Lad saucen simre ved svag varme uden låg i ca. 30 min. til rødvin og fond er kogt ind i saucen. Smag saucen til med salt og peber. Tilsæt basilikumblade.
Kog rug Fusilli som angivet på emballagen og server med bolognese og parmesanost.