Dej
6 dl vand
20 g gær
2 spsk. Il Fornaio middelhavssalt
2 spsk. Il Fornaio jomfruolivenolie
1 kg Il Fornaio Hvedemel Tipo 00
2 spsk. Il Fornaio jomfruolivenolie – til at dække dejen med
Fyld
½ dl Il Fornaio jomfruolivenolie
1 rødløg
1 lille bundt salvie
2 tsk. Il Fornaio middelhavssalt
Hæld vandet i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt og olie og rør mel i dejen lidt ad gangen. Ælt dejen godt, til den er fast og ikke længere klæber til hænderne. Læg dejen i en større skål og vend den i en smule olivenolie, så overfladen er dækket. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 45 min.
Del dejen i to stykker og tril til to store boller. Rul dejen ud med en kagerulle til de har en diameter på ca. 30 cm. Læg dem evt. i en form eller fordel på to stykker bagepapir. Lad brødene hæve tildækket et lunt sted i ca. 30 min.
Tænd ovnen på 220 grader
Skær løget i 2 mm ringe. Hak salvien.
Lav nogle store fordybninger i dejen med fingrene. Pensl overfladen med olivenolie og fordel løg og salvie herpå. Drys med salt og lad dejen hæve yderligere ca. 20 min.
Bag brød et i ovnen i 15-20 min.