MENU

Opskrifter / Pasta

Lasagne med kalv, svampe og gorgonzola.

4 personer
Lasagne med kalv, svampe og gorgonzola.

Ragu med svampe og kalv
1kg kalvetykkam eller lignende
2 løg
2 gulerødder
2 stængler bladselleri
3 fed hvidløg
0,5 flaske tør hvidvin
7-8dl lys kalvefond
3 laurbærblade
Tørret oregano
1 fl Il Fornaio Polpa di Pomodoro
400g blandede friske svampe – her kantareller og østershatte

Gorgonzolasauce
30g smør
1,5 spsk Il Fornaio hvedemel
6-7dl mælk
200g gorgonzola
3 laurbærblade
muskatnød, Salt og peber

Herudover
2 pakker Il Fornaio lasagne plader
2 kugler mozzarella
50g parmesan

I sommervarmen kan en gang lasagne godt være en lidt tung omgang. Men her har vi forsøgt at gøre den en smule lettere – Men selvfølgelig stadig med både saft og kraft. Det tager lidt tid at lave en god lasagne, men det er hele arbejdet værd. Og det er om det er til den store sønsdagsfrokost eller bare en tirsdag aften. Heldigvis har vi jo lavet pladerne til dig. Så dem skal du ikke lave.
Når du har med tørrede lasagneplader at gøre, så er der to muligheder. Enten at forkoge dem eller bruge dem tørre. Hvis din ragu er meget våd, kan det være en god idé at bruge dem tørre, da de absorberer noget af væsken og tilbereder i den. Og det er selvfølgeligt omvendt, hvis den er reduceret meget ind. Så er det en god at forkoge for at den ikke skal føles ”tør”.

Kødet skæres i mindre stykker og brunes i olie. Tag det op. Herefter sauteres små tern af løg, gulerod, hvidløg og bladselleri til løgene er gennemsigtige. Kom kødet tilbage i gryden og kom hvidvin, fond og laurbærblade på. Lad det simre i cirka 2 timer ved mellem varme. Herefter tilsættes oregano, polpa og rengjorte svampe. Nu skal det blot simre endnu 45 minutter. Du vil gerne beholde en smule af friskheden fra tomaterne i retten. Smag til sidst til med salt og peber.

Smelt smør i en gryde. Tilsæt melet og lad det stege en smule uden det dog tager farve. Tilsæt mælken løbende til du har en tyk sauce. Lad det simre nogle minutter med laurbærblade. Ved meget lav varme røres gorgonzolaen i. Den skal ikke bulderkoge, blot opløses. Smag til med salt, peber og muskatnød. Husk at muskatnød kan være ret kraftigt og overdøvende.

I en smurt bradepande kommes lag af ragú, gorgonzolasauce og lasagneplader. Igen, hvis saucen er meget tynd, bør de ikke forkoges, ellers kan det være en god idé. Slut af med skiver af mozzarella og revet parmesan. Bag ca 50 minutter ved 180 grader. Begynder osten at tage formeget farve, kan man komme folie over. Husk bagetiden kan variere efter om pladerne er forkerte eller ikke.