MENU

Opskrifter / Pasta

Pasta all’Amatriciana a la Rasmus Fisker

2
Pasta all’Amatriciana a la Rasmus Fisker

Ingredienser:

150 g guanciale (pancetta/bacon)
1 skalotteløg
1 lille mellemstærk chili
400 g hakket tomat (Polpa di Pomodoro)
En håndfuld hakket persille
1 dl hvidvin
2 fed hvidløg
300 g pasta spaghetti
1 dl revet pecorino (eller parmesan)
Ekstra jomfru olivenolie

Tilføj evt. en ansjos eller to.

 

Vi har inviteret MasterChef-deltager, og vores tidligere kollega, Rasmus Fisker i køkkenet på Michelin-restaurant Era Ora. Era Ora er stedet, hvor vi startede Il Fornaio for mange år tilbage – i 1985. Det lykkedes aldrig vore grundlæggere Elvio, Edelvita og Alessandro at finde et godt italiensk brød, de kunne servere på restauranten. Så var det lettere at hente en bagersvend op fra hjemegnen i Perugia. Efter et par uger gik der bud efter endnu én og så én til. Således blev Il Fornaio til i 1988. I dag – mere end 30 år senere – arbejder vores nu mange bagere ved stenovnen året rundt i Danmarks første – og til dato eneste 100 % italienske økologiske stenovnsbageri.

Elvios drøm om at bringe danskerne det allerbedste fra Italien stopper ikke her. Vi har nøje udvalgt regionale specialiteter og dagligdagsvarer fra talrige egne i Italien, der ligesom vores friskbagte brød kan købes i en række danske dagligvarebutikker. Vores varer har vi udvalgt og udviklet i tæt samarbejde med lokale italienske bønder og producenter, som alle deler vores kvalitetsopfattelse og sindelag. De er en del af vores familie, og de arbejder – ligesom Rasmus og os – con amore.

Her er Rasmus’ take på en Pasta all’Amatriciana!

Sådan gør du

Skær guanciale ca. 1×1 cm og steg på panden ved medium varme.
Snit skalotteløg, chili og hvidløg fint og tilføj når guancialen har smidt fedt på panden.
Lad løg, hvidløg og chili stege med indtil de falder let sammen uden at tage farve.
Tilføj hvidvinen og lad den koge ind til halvdelen.
Nu skal tomaterne i panden og saucen have lov at simre i 15 min.
Sæt din pasta over i en gryde med vand der smager salt som havet.
kog ⅔ af hvad anvisningerne siger da pastaen skal tilberede færdigt i saucen.
Tilføj pastaen til tomatsaucen og giv dertil et par skefulde pastavand.

Det hjælper med at tykne sovsen, men gør det før du smager saucen til med salt.

Retten smages til og anrettes på en tallerken med revet pecorino, groft kværnet
peber og et dygtigt skvæt ekstra jomfru olivenolie.