Grillet caesar salat
1 romaine salat
1 radicchio salat
extra jomfruolivenolie
500 g ærter i bælg
1 agurk
1 dl extra jomfruolivenolie
100 g brune ris
salt
50 g reven parmesanost
lidt skovsyre
Della nonna dressing
½ dl fløde
saft af ½-1 citron
2 tsk. sukker
peber
1 brød f.eks. Primitivo fra Il fornaio
Tilbehør eller frokostret til 4 personer
Skær salaterne i kvarte, men behold stokken på.
Pensl salaterne med olivenolie og grill dem gyldne på begge sider.
Bælg ærterne. Skær agurken i brede spåner med en kartoffelskræller.
Varm olien i en gryde og rist risene til de popper og bliver friterede. Pas på de ikke brænder på. Afdryp på et stykke fedtsugende papir og drys med salt.
Rør fløde med citronsaft, sukker og peber til dressingen tykner en smule.
Anret lidt ris i bunden af tallerkener sammen med salaten. Top med ærter og agurkespåner. Drys med reven parmesanost og dryp dressing over. Drys med resten af de poppede ris og pynt med skovsyre. Server med brød.