MENU

Opskrifter / Aftensmad

Puttanesca

Puttanesca

200g linguine eller spaghetti fra Il Fornaio

2 spiseskefulde økologisk Il Fornaio olivenolie

2 fed hvidløg, i tynde skiver

5 ansjoser, fint hakket

1 lille rød chili, finthakket (juster mængden efter smag)

10 økologiske sorte oliven (Peranzana), udstenede og hakkede

10 økologiske cerignola oliven, udstenede og hakkede

2 spiseskefulde kapers, drænet

200g økologisk polpa di pomodoro

Salt og peber efter smag

Kapersbær

Revet parmesanost (valgfrit, til servering)

Den klassiske italienske pastaret fra Napoli – i folkemunde kaldet “Luderens Pasta”. Ansjoser skal du ikke lade dig skræmme af, de bliver opløst i saucen og giver en fantastisk umami til retten.

Forbered Pastaen:

Kog pastaen efter anvisningerne på pakken, indtil den er al dente. Gem ca. 1 kop af pastaens kogevand inden dræning.

Forbered Saucen:

Opvarm olivenolie i en stor stegepande ved middelvarme. Tilsæt hakket hvidløg og ansjoser og sautér i ca. 1-2 minutter, indtil hvidløget er duftende, og ansjoerne smelter ind i olien.

Tilsæt hakket rød chili, sorte oliven, grønne oliven og kapers til panden. Steg i yderligere 2-3 minutter under omrøring.

Tilsæt Polpa:

Hæld den økologiske polpa di pomodoro i panden. Rør godt rundt for at blande alle ingredienserne. Lad saucen simre i ca. 10-15 minutter, tilsæt halvdelen af pastavandet og reducer indtil den let tykner.

Bland med Pastaen, og server!