200g linguine eller spaghetti fra Il Fornaio
2 spiseskefulde økologisk Il Fornaio olivenolie
2 fed hvidløg, i tynde skiver
5 ansjoser, fint hakket
1 lille rød chili, finthakket (juster mængden efter smag)
10 økologiske sorte oliven (Peranzana), udstenede og hakkede
10 økologiske cerignola oliven, udstenede og hakkede
2 spiseskefulde kapers, drænet
200g økologisk polpa di pomodoro
Salt og peber efter smag
Kapersbær
Revet parmesanost (valgfrit, til servering)
Den klassiske italienske pastaret fra Napoli – i folkemunde kaldet “Luderens Pasta”. Ansjoser skal du ikke lade dig skræmme af, de bliver opløst i saucen og giver en fantastisk umami til retten.
Forbered Pastaen:
Kog pastaen efter anvisningerne på pakken, indtil den er al dente. Gem ca. 1 kop af pastaens kogevand inden dræning.
Forbered Saucen:
Opvarm olivenolie i en stor stegepande ved middelvarme. Tilsæt hakket hvidløg og ansjoser og sautér i ca. 1-2 minutter, indtil hvidløget er duftende, og ansjoerne smelter ind i olien.
Tilsæt hakket rød chili, sorte oliven, grønne oliven og kapers til panden. Steg i yderligere 2-3 minutter under omrøring.
Tilsæt Polpa:
Hæld den økologiske polpa di pomodoro i panden. Rør godt rundt for at blande alle ingredienserne. Lad saucen simre i ca. 10-15 minutter, tilsæt halvdelen af pastavandet og reducer indtil den let tykner.
Bland med Pastaen, og server!