Opskrifter / Pizza
Rød pizza med Guanciale og syltede tomater
2 pizzaer
Ingredienser:
- 2 Pizzabunde med tomatsauce
- 2 kugler mozzarella
- 200 g små tomater – gerne i flere farver
- 100 g guanciale i tynde skiver eller små tern (alternativt god pancetta)
- 1 godt bundt frisk basilikum
- 2 dl hvidvinseddike
- 5 dl sukker
- 2 lauerbærblade
- 10 peberkorn
- 5 spsk salt
- Il Fornaios extra jomfruolivenolie
Fremgangsmåde:
- Kog eddike op med sukker, salt, laurbær og peberkorn. Lad det køle af.
- Halver tomaterne og hæld saltlagen over når den er kold. Lad det trække et par timer, gerne over natten.
- Fordel mozzarella ud på pizzaen i grove stykker
- Fordel guanciale jævnt over pizzaen
- Bag nu pizzaen i 3-5 minutter i en forvarmet ovn på 225 grader – gerne med en opvarmet bageplade eller pizzasten/bagestål
- Tag pizzaen ud og lad den “dampe” af på en bagerist, før den skæres. Dette er for, at pizzaen ikke bliver våd i bunden
- Slut af med at toppe pizzaen med syltede tomater, en god håndfuld basilikum og dryp med lidt god olivenolie.
Primære indgredienser: