MENU

Opskrifter / Pizza

Rød pizza med Guanciale og syltede tomater

2 pizzaer
Rød pizza med Guanciale og syltede tomater

Ingredienser:

  • 2 Pizzabunde med tomatsauce
  • 2 kugler mozzarella
  • 200 g små tomater – gerne i flere farver
  • 100 g guanciale i tynde skiver eller små tern (alternativt god pancetta)
  • 1 godt bundt frisk basilikum
  • 2 dl hvidvinseddike
  • 5 dl sukker
  • 2 lauerbærblade
  • 10 peberkorn
  • 5 spsk salt
  • Il Fornaios extra jomfruolivenolie

Fremgangsmåde:

  • Kog eddike op med sukker, salt, laurbær og peberkorn. Lad det køle af.
  • Halver tomaterne og hæld saltlagen over når den er kold. Lad det trække et par timer, gerne over natten.
  • Fordel mozzarella ud på pizzaen i grove stykker
  • Fordel guanciale jævnt over pizzaen
  • Bag nu pizzaen i 3-5 minutter i en forvarmet ovn på 225 grader – gerne med en opvarmet bageplade eller pizzasten/bagestål
  • Tag pizzaen ud og lad den “dampe” af på en bagerist, før den skæres. Dette er for, at pizzaen ikke bliver våd i bunden
  • Slut af med at toppe pizzaen med syltede tomater, en god håndfuld basilikum og dryp med lidt god olivenolie.