2 dl lunkent vand
25 g gær
2 tsk. Il Fornaio middelhavssalt
1 tsk. sukker
200 g Il Fornaio hvedemel tipo 00
200 g Il Fornaio fuldkornsdurummel
50 g Il Fornaio tomatpesto
1 dl Il Fornaio polpa de pomodoro
½ dl Il Fornaio jomfruolivenolie
1 spsk. tørret oregano
Hæld vandet i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt, sukker og ælt fuldkornsdurummel i dejen. Tilsæt dernæst hvedemel, lidt af gangen – hold noget af melet tilbage. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 15 min.
Ælt nu tomatpesto og polpa i dejen og ælt resten af melet i. Ælt til dejen er glat og smidig. Tilsæt evt. lidt mere mel. Drys lidt mel over dejen og lad hæve tildækket et lunt sted i ca. 30 min.
Kom dejen ud på et meldrysset bord og del i 6 lige store dele. Tril til boller og rul dem derefter ud med en kagerulle til en tykkelse på 1 ½ cm. Læg brødene på et stykke bagepapir og lad den hæve tildækket et lunt sted i ca. 20 min.
Tænd ovnen på 200 grader og lad en bageplade blive i ovnen, så den er godt varm.
Pensl brødene med olie og drys med oregano. Løft forsigtigt brød med bagepapir over på den varme bageplade og bag i 12 – 15 min. til de er sprøde.
Afkøl brødene på en bagerist.