MENU

Opskrifter / Antipasti

Toscansk Fettunta med olivenolie og hvidløg

4 pers
Toscansk Fettunta med olivenolie og hvidløg

1 Primitivo Surdejsbrød

Middelhavssalt

Extra Jomfru Olivenolie

Hvidløg

Fettunta er den toscanske version af bruschetta, og består af en skive grillet eller ristet brød med olivenolie, salt og hvidløg.

Man skulle ikke tro, at olivenolie på et stykke ristet brød er noget specielt, men i Toscana er det nærmest en religion.

Intet får vores tanker til at flyve til Italien mere end friskpresset olivenolie, og intet klæder en Extra Jomfru Olivenolie bedre end en skive sprødt brød det netop er taget af grillen og gnubbet med friskpresset hvidløg og et drys salt. Den perfekte snack, når du laver italiensk mad.

Som det er med de fleste italienske opskrifter, så er ingredienslisten meget kort. Nøglen til en succesfuld Fettunta er derfor at kvaliteten af de råvarer du bruger er helt i top. Her har vi brugt skiver af vores håndlavede Primitivo Surdejsbrød sammen med vores Extra Jomfru Olivenolie, drysset med vores Middelhavssalt og presset frisk kraftfuldt hvidløg.

 

Sådan gør du

Skær dit italienske Primitivo Surdejsbrød i skiver og kom brødskiverne på en varm grill. Skal det gå lidt hurtigere, så kom skiverne på brødristeren.

Drys Extra Jomfru Olivenolie ud over brødskiverne og gnub lidt presset hvidløg på hver skrive. Drys med salt.

Tip! Du kan krydre din Fettunta med rosemarin.

 

Opskrift Toscansk Fettunta med olivenolie og hvidløg