Dej
20 g gær
3 dl lunet vand (ca. 37 grader)
450 g Pizzamel
2 tsk. salt
½ dl extra jomfruolivenolie
Fyld
1 bundt bladbeder, ca. 400 g
2-3 fed hvidløg
Extra jomfru olivenolie
Salt
200-250 g mascarpone
Eventuelt frisk timian, eller andre krydderurter, og smukke tomater eller salat
6 stk – nok til 2-3 personer
Disse er super nemme og skønne som simpel aftensmad eller i en madkurv, hvis du skal på tur!
Bladbeder er grove og skal have lidt tid på panden. Tjek at de er møre, inden du kommer dem på pizzaen. Har du mere lyst til spinat, er det også oplagt. Dryp dog bladbederne eller spinaten af, så dejen ikke bliver våd. Dejen kan i øvrigt laves dagen i forvejen og koldt hæve på køl. Skru lidt ned for mængden af gær, hvis du foretrækker denne metode.
Dej:
Rør gæren ud i lunet vand (kog lidt vand op og bland det med koldt vand, så det er ca. 37 grader). Tilsæt mel lidt ad gangen og rør til dejen har konsistens som havregrød. Tilsæt olie og salt og kom resten af melet i. Ælt dejen blank og glat og dæk den til med et viskestykke. Lad dejen hæve i 30-45 minutter, et lunt sted.
Fyld:
Snit bladbederne groft. Snit hvidløg i tynde skiver. Steg bladbederne i lidt olivenolie på en stor, varm pande. Steg i 3-4 minutter, til de er knapt møre, og det meste af væden er fordampet. Kom hvidløg ved og steg igen ved høj varme. Krydr med salt og kom bladbederne i en si og dryp dem af.
Pizza:
Tænd ovnen på 225 grader (varmluft). Del dejen i 6. Rul dejen ud til små, aflange pizzaer. Dryp dem med lidt olivenolie, og top dem med bladbeder og klatter af mascarpone. Bag dem i den varme ovn i ca. 10 minutter. Servér straks, gerne toppet med tomater eller med en god salat til.