MENU

Opskrifter / Antipasti

Brunch tærter med spinat, tomater og pecorino

8 små tærter
Brunch tærter med spinat, tomater og pecorino

Tærtedej

50 g fuldkornshvedemel

150 g italiensk tipo 00 hvedemel

1 tsk. middelhavssalt

75 g smør

2 spsk. koldt vand

Fyld

2 rødløg

200 g spinat

2 spsk. ekstra jomfru olivenolie

200 g cherrytomater

4 spsk. basilikumspesto

½ tsk. middelhavssalt

3 æg

2 dl ricotta

50 g revet pecorino

peber

Tærtedej

Bland fuldkornsmel, hvedemel og salt sammen. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen. Saml dejen hurtigt med koldt vand.

Pak dejen ind i husholdningsfilm og lad den hvile ca. 30 minutter i køleskabet.

Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir. Træk det ene stykke bagepapir af og udstik dejen så det passer i størrelsen til 8 små formen. Vend den udrullede mørdej henover små smurte tærteforme og træk forsigtigt bagepapiret af. Tryk dejen godt ned i formen, så den kommer op ad kanten. Prik dejen med en gaffel. Læg et stykke bagepapir over bundene og fyld dem med tærtekugler eller tørrede bønner.

Bag bundene i forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 12 minutter. Fjern tærtekugler / tørrede bønner og bagepapir.

Fyld

Skær løgene i tynde ringe. Skyl spinaten og slyng tør.

Varm olien i en gryde og steg løgene et par minutter. Tilsæt spinat og lad den falde sammen. Tag panden af varmen og krydr med salt og peber.

Skær tomaterne i kvarte.

Smør tærtebundene med pesto.

Pisk æg med ricotta og krydr med peber. Fordel æggemassen over tærtebundene og top med tomater, rødløg og spinat. Tryk fyldet lidt ned i æggemassen og drys med revet pecorino.

Bag tærterne færdig ved 200 grader i ca. 15 min. til de er gylden og æggemassen har sat sig.