Tærtedej
50 g fuldkornshvedemel
150 g italiensk tipo 00 hvedemel
1 tsk. middelhavssalt
75 g smør
2 spsk. koldt vand
Fyld
2 rødløg
200 g spinat
2 spsk. ekstra jomfru olivenolie
200 g cherrytomater
4 spsk. basilikumspesto
½ tsk. middelhavssalt
3 æg
2 dl ricotta
50 g revet pecorino
peber
Tærtedej
Bland fuldkornsmel, hvedemel og salt sammen. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen. Saml dejen hurtigt med koldt vand.
Pak dejen ind i husholdningsfilm og lad den hvile ca. 30 minutter i køleskabet.
Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir. Træk det ene stykke bagepapir af og udstik dejen så det passer i størrelsen til 8 små formen. Vend den udrullede mørdej henover små smurte tærteforme og træk forsigtigt bagepapiret af. Tryk dejen godt ned i formen, så den kommer op ad kanten. Prik dejen med en gaffel. Læg et stykke bagepapir over bundene og fyld dem med tærtekugler eller tørrede bønner.
Bag bundene i forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 12 minutter. Fjern tærtekugler / tørrede bønner og bagepapir.
Fyld
Skær løgene i tynde ringe. Skyl spinaten og slyng tør.
Varm olien i en gryde og steg løgene et par minutter. Tilsæt spinat og lad den falde sammen. Tag panden af varmen og krydr med salt og peber.
Skær tomaterne i kvarte.
Smør tærtebundene med pesto.
Pisk æg med ricotta og krydr med peber. Fordel æggemassen over tærtebundene og top med tomater, rødløg og spinat. Tryk fyldet lidt ned i æggemassen og drys med revet pecorino.
Bag tærterne færdig ved 200 grader i ca. 15 min. til de er gylden og æggemassen har sat sig.