MENU

Opskrifter / Bagværk

Durumflutes

2 brød
Durumflutes

4 dl lunkent vand
15 g gær
1 tsk Middelhavssalt
250 g Il Fornaio durummel
350 g Il Fornaio hvedemel tipo 00

 

Opløs gæren i vandet i en stor skål. Tilsæt salt, durummel og hvedemel. Ælt dejen godt og grundigt til den er blød og glat. Lad dejen hæve tildækket ca. 1½ time eller til den er hævet til dobbelt størrelse.

Hæld dejen ud på et melstrøet bord og del den i to. Dejen er meget blød, så kom lidt mel på hænderne og form to lange tynde brød af dejen. Læg hvert brød i et viskestykke drysset med durummel, læg viskestykket løst omkring dejen og lad brødene hæve 45 minutter.

Lad en bagesten eller en bageplade varme op i ovnen til 250 grader. Lad forsigtigt brødene glide ud på bagesten eller bageplade. Skær 3-4 lange og hurtige snit i brødet på skrå, med en brødkniv, og stil straks brødet i ovnen. Bag brødene ca. 20 minutter til de lyder hule når man banker dem i bunden. Lad brødene køle af på en bagerist.