MENU

Opskrifter / Pizza

Hvid pizza med græskar, burrata og gulerodscrudité

2 pizzaer
Hvid pizza med græskar, burrata og gulerodscrudité

Ingredienser:

  • 2 Hvide surdejs-pizzabunde
  • 2 kugler burrata
  • 2-3 mellemstore gulerødder
  • 1 græskar
  • 1 l mælk
  • 50 g smør
  • 1 appelsin øko
  • Groft kværnet sort peber
  • Salt

Fremgangsmåde:

Græskar skæres ud i små stykker og tilsættes en gryde.

Mælk hældes over græskar stykkerne til det dækker. Tilføj en spsk salt til gryden.

Kog græskarret indtil det er helt mørt.

Når græskarret er mørt, hældes mælken fra i en sigte og det drænes godt.

Tilføj græskarret til en blender sammen med smør og skal fra appelsin og blend indtil du har en glat pure. Smag til med salt.

Skræl gulerødderne og lav så tynde bånd enten med et mandolinjern eller din kartoffelskræller. Jo tyndere, desto bedre.

De tynde cruditeér af gulerod lægges i en beholder med iskoldt vand og sættes til side 30 min, til de er helt sprøde.

Tag din pizzabund og smør et par gode spiseskefulde græskarpure ud på bunden. Bag den i 3-5 minutter i en forvarmet ovn på 225 grader – gerne med en opvarmet bageplade eller pizzasten/bagestål

Tag pizzaen ud og lad den “dampe” af på en bagerist, før den skæres. Dette er for, at pizzaen ikke bliver våd i bunden

Slut af med at toppe pizzaen med en burrata i midten og dine sprøde gulerods-cruditeér omkring. Top det hele med groft peber og en god olivenolie

 

  • Lille tip: Inden pizzaen skæres, sættes to gafler i burrataen og dens bløde indre trækkes jævnt ud på pizzaen.

Tre genveje til friskbagt pizza

Uanset om du vil lave din egen pizzadej fra bunden, eller du gerne vil nøjes med at rulle og forme færdighævede surdejskugler – eller du foretrækker en færdiglavet bund, der blot skal toppes og bages derhjemme – så har Il Fornaio en løsning:

1 Du finder vores opskrift på hjemmelavet pizzadej med gær her og en langtidshævet surdejspizza her. 

2 Vores færdige surdejskugler finder du på frost i udvalgte supermarkeder, og de skal blot tøs op i en times tid, inden de kan rulles, formes og toppes præcis, som du har lyst til. Smagen har en skøn surdejsdybde, og crusten udvikler en fin boblende struktur under bagningen.

3 Sidst, men ikke mindst er der selvfølgelig vores nye færdige pizzabunde skabt efter napolitansk forbillede. Kodeordene er langtidshævet, surdejsbaseret og kompromisløst. De fås i to varianter, med eller uden tomat, og findes på frost i udvalgte supermarkeder.