MENU

Opskrifter / Bagværk

Kæmpe ravioli med overraskelse

4 personer
Kæmpe ravioli med overraskelse

50g Il Fornaio durummel
150g Il Fornaio tipo 00 hvedemel
2 æg

Fyld
100g ricotta/mascarpone
25g revet parmesan + lidt til toppen
150g frisk spinat
0,5 fed hvidløg
Il Fornaio Middelhavssalt, peber & muskatnød
4 æggeblommer

Herudover
60g smør
15-20 salvieblade

Du kan være sikker på, at når du serverer en kæmpe ravioli med overraskelse, vil den blive husket. Lidt ligesom en kinder-overraskelse for voksne, bare meget bedre. De sprøde, smørstegte salvieblade tager ingen tid at lave, men er lige dét ekstra, som gør retten helt perfekt.

Lige præcist denne kombination af en ravioli med ricotta og spinat, toppet med brunet smør og parmesan er for mig et kæmpe lighedstegn med Parma. Hvorfor? Jo, ser du. Når du skal lave parmesan, er du underlagt meget strenge krav for at måtte kalde det parmesan. De bønder som leverer mælk til parmesan, malker to gange om dagen. Det mælk som kommer ind til mejeriet om aftenen får lov til at stå til dagen efter, hvor man skummer fløden fra. Denne mælk bliver så blandet med morgenmælken, hvor man lader fløden blive. Af den overskydende fløde man kan så lave smør. Der bliver faktisk brugt meget smør. Olivenolie, som mange nok forbinder med Italien over en klinge, kan være lige så fremmed, som det er for en person i Danmark. Klimaet tillader ikke oliventræer, så her bruger man smør. Når man så har lavet osten har man en masse valle tilbage. Ricotta betyder ”kogt igen”, og det er faktisk meget enkelt måden maden producerer ricotta på. Hvis man koger vallen op, vil der være lidt ost som sætter sig og det er så ricottaen.

 

FREMGANGSMÅDE

Æg og mel blandes til pastadejen. Ælt til den er smidig. Det vil tage cirka 5 minutter. Film dejen og læg den på køl. Den skal ligge cirka en time på køl før den rulles ud.

Blancher spinaten, så den falder sammen. Klem væsken ud af spinaten og hak det fint. Rør det sammen med finthakket hvidløg, ricotta og revet parmesan. Smag til med salt, peber og muskatnød.

Rul pastadejen tyndt ud og stik cirkler ud med en diameter mellem 10 og 12 cm. De skal selvfølgelig være lige store. Læg en spiseskefuld fyld på bunden, lav en fordybning og læg æggeblommen heri. Fugt kanten af pastaen og pres raviolien sammen. Kog raviolien cirka 3-4 minutter afhængig af tykkelse.

Server din kæmpe ravioli med brunet smør og salvieblade, som er stegt sprøde i det brunede smør. Riv lidt parmesan på toppen.