MENU

Opskrifter / Pizza

Kartoffelpizza med ricottacreme, rosmarin og lufttørret skinke

2 pizzaer
Kartoffelpizza med ricottacreme, rosmarin og lufttørret skinke

Ingredienser:

  • 2 Hvide surdejs-pizzabunde
  • 1 dl ricotta
  • ½ dl creme fraiche 38
  • 1 øko citron
  • 500 g kartofler
  • 50 g smør
  • 2 spsk neutral olie
  • 4 kviste rosmarin
  • 100 g lufttørret skinke
  • Salt/peber
  • Extra jomfruolivenolie

En lidt anderledes kartoffelpizza! Her får du nemlig en god måde at få brugt de ovnbagte kartofler fra dagen før – på pizzaen med dem! I denne opskrift kombineres det med en dejlig blød ricottacreme og lufttørret skinke – prosciutto crudo!

Fremgangsmåde:

I en skål blandes ricotta, creme fraiche og skal fra en citron. Smages til med salt og peber

Kartofler skæres i tern og steges ved middelhøj varme i olie og smør. Tilsæt også 2 kviste fint snittet rosmarin samt salt til kartoflerne mens de steger. Steges indtil de er gyldne og sprøde

Tag din pizzabund og smør et jævnt lag ricottacreme rundt på den, top med dine gyldne kartofler.

Bag pizzaen i 3-5 minutter i en forvarmet ovn på 250 grader – gerne med en opvarmet bageplade eller pizzasten/bagestål

Tag pizzaen ud og lad den “dampe” af på en bagerist, før den skæres. Dette er for, at pizzaen ikke bliver våd i bunden

Slut af med at toppe pizzaen med lufttørret skinke, groft kværnet sort peber og olivenolie.

 

Tre genveje til friskbagt pizza

Uanset om du vil lave din egen pizzadej fra bunden, eller du gerne vil nøjes med at rulle og forme færdighævede surdejskugler – eller du foretrækker en færdiglavet bund, der blot skal toppes og bages derhjemme – så har Il Fornaio en løsning:

1 Du finder vores opskrift på hjemmelavet pizzadej med gær her og en langtidshævet surdejspizza her. 

2 Vores færdige surdejskugler finder du på frost i udvalgte supermarkeder, og de skal blot tøs op i en times tid, inden de kan rulles, formes og toppes præcis, som du har lyst til. Smagen har en skøn surdejsdybde, og crusten udvikler en fin boblende struktur under bagningen.

3 Sidst, men ikke mindst er der selvfølgelig vores nye færdige pizzabunde skabt efter napolitansk forbillede. Kodeordene er langtidshævet, surdejsbaseret og kompromisløst. De fås i to varianter, med eller uden tomat, og findes på frost i udvalgte supermarkeder.