MENU

Opskrifter / Antipasti

Melanzane fritte al pomodoro / Aubergine Spread

1 portion
Melanzane fritte al pomodoro / Aubergine Spread

1 aubergine

2 fed hvidløg

½ løg

3 dl Il Fornaio Polpa di Pomodoro

1 dl Il Fornaio Extra Jomfru Olivenolie

2 spsk. Il Fornaio Balsamico

Il Fornaio Middelhavssalt

Friskkværnet sort peber

Frisk basilikum

En simpel spread med en kompleks, rig smag fra ristet aubergine og polpa. Brug den som pastasauce, som tilbehør til kødet, i salater eller som spread smurt på lunt, sprødt brød som her. Brug den varm eller kold som dip eller til finger-food. Denne italienske spread er både vegetarisk og vegansk, og så er den dejlig nem at lave.

Skær din aubergine i små tern. Drys med salt og læg i en sigte, så væden kan dræne fra (ca. 20 minutter).

Varm en stor pande på middel varme. Steg aubergine, løg og hvidløg af i en god sjat olivenolie. Det må gerne tage en smule farve. Tilsæt herefter balsamico og polpa. Lad det simre i 15-20 minutter. Smag til med salt og peber og drys med frisk basilikum. Nydes på lunt eller ristet brød, f.eks. Il Fornaio Primitivo flute.