1 aubergine
2 fed hvidløg
½ løg
3 dl tomatsauce fx Polpa di Pomodoro
1 dl ekstra jomfru olivenolie
2 spsk. balsamico
Middelhavssalt
Friskkværnet sort peber
Frisk basilikum
En simpel spread med en kompleks, rig smag fra ristet aubergine og polpa. Brug den som pastasauce, som tilbehør til kødet, i salater eller som spread smurt på lunt, sprødt brød som her. Brug den varm eller kold som dip eller til finger-food. Denne italienske spread er både vegetarisk og vegansk, og så er den dejlig nem at lave.
Skær din aubergine i små tern. Drys med salt og læg i en sigte, så væden kan dræne fra (ca. 20 minutter).
Varm en stor pande på middel varme. Steg aubergine, løg og hvidløg af i en god sjat olivenolie. Det må gerne tage en smule farve. Tilsæt herefter balsamico og polpa. Lad det simre i 15-20 minutter. Smag til med salt og peber og drys med frisk basilikum. Nydes på lunt eller ristet brød, f.eks. Il Fornaio Primitivo flute.