MENU

Opskrifter / Pasta

One pot pasta med kylling og græskar

4 pers.
One pot pasta med kylling og græskar

Ingredienser

300 g kyllingebryst

2 spsk extra jomfru olivenolie

1 løg, finthakket

3 fed hvidløg, finthakket

1 flaske Polpa di Pomodoro

500 g Rigatoni 50% Fuldkorn

50 g tomatpuré

200 g flødeost, naturel

1,5 L grøntsagsboullion

1 spsk oregano, tørret

100 g ruccola, skyllet

200 g græskar

salt og friskkværnet peber

Tilbehør

Friskrevet parmesanost

Friske basilikumsblade

One pot pasta med kylling og græskar er en af vores klare favoritter, når aftensmaden skal være nemt og klares hurtigt. Den er en simpel hverdagsredning når tiden er knap og smager helt fantastisk. Har du lige givet dig i kast med din første one pot pasta, så lover vi, at du ikke bliver skuffet. Denne ret kan laves med dit yndlingspasta – uanset om det er penne, skuer eller spaghetti. Prøv vores forskellige fuldkornsvarianter for lidt mere bid og en autentisk italiensk smag.

Når man i denne tilberedningsmetode kommer alt i en gryde på en og samme tid, så sker der nemlig det magiske at alle ingredienserne tager smag fra hinanden og pastaen, som jo ellers traditionelt koges for sig selv og først derefter blandes med saucen, bliver helt ekstraordinær lækker.

Denne opskrift på one pot pasta er udviklet i samarbejde med opskriftsudvikleren Maria Charlotte med udgangspunkt i hendes grundopskrift One pot pasta med kylling

 

Fremgangsmåde

  • Skær kylling og græskar i grove tern, ca. 2 x 2 cm.
  • Varm en gryde op med olivenolie og svits løg, hvidløg og kylling af i et par minutter – det skal ikke færdigtilberedes. Tag kyllingen fra og kom den over i en skål i mellemtiden.
  • I gryden tilsættes Polpa, grøntsagsboullion, græskar, tomatpuré, oregano og pasta. Rør godt rundt og læg låg på gryden. Lad det småkoge i 10-12 minutter eller til pastaen er al dente.
  • Når der er 5 minutter tilbage af kogetiden, tilsættes den stegte kylling.
  • Lige inden servering tilsættes smøreost og ruccola under omrøring. Smag til med salt og friskkværnet peber.

Servér din one pot pasta med kylling og græskar med revet parmesanost, friske basilikumsblade og en god olivenolie.

Velbekomme!