1 pizzabund
1 hel mozzarella
2 kartofler
75 g gedeost
6 skiver pancetta
4 kviste frisk rosmarin
Middelhavssalt
Peber
1 spsk. pinjekerner
En nem og smagfuld pizza med kartoffel med kraft og smag fra gedeost og pancetta, som går særdeles godt til den milde smag fra kartoffel.
Lav en pizzadej eventuelt efter Il Fornaios opskrift på pizzadej.
Stræk eller rul dejen meget tyndt ud og fordel tomatsauce over dejen. Vi anbefaler at strække dejen frem for at rulle, for at bibeholde lufthuller i dejen. Hvis du foretrækker at rulle dejen ud, lad da den udrullede dej hæve yderligere 20 minutter inden tomatsauce fordeles.
Skær mozzarella i skiver og fordel på pizzadejen. Skær kartofler i tynde skiver og top på pizzaen sammen med gedeost i små stykker, pancetta, hakket rosmarin og pinjekerner. Krydr med salt og peber. Pizzaen bages i en forvarmet ovn ved 220 °C i ca. 12 minutter
TIP: Har du prøvet reduceret balsamico på din pizza? Det er et genialt krydderi til at toppe på næsten enhver pizza. Kog blot balsamico ind til det halve og dryp over din nybagte pizza. Buon appetito!