10 stk
2 dl vand
1 dl yoghurt naturel
25 g gær
2 tsk Middelhavssalt
2 stk flydende honning
125 g fuldkornshvedemel
125 g durummel
150 g hvedemel tipo 00
½ glas grøn eller rød pesto
50 g pinjekerner
Hæld vand og yoghurt i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt og honning.
Kom fuldkornsmel og durummel i væsken. Ælt hvedemel i dejen lidt af gangen. Ælt til dejen er glat og smidig.
Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
Rul dejen ud på et meldrysset bord til et kvadrat ca. 30 x 30 cm. Smør dejen med pesto og drys med pinjekerner. Fold dejen sammen på midten og klap den let sammen. Skær nu dejen ud i 10 strimler á ca. 3 cm.
Sno hver strimmel så du har 4-5 snoninger. Sno dejstrimlerne sammen til en bolle. Bøj den yderste dejende ind under bollerne. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve tildækket et lunt sted i ca. 30 min.
Tænd ovnen på 225 grader. Bag snurrerne i 12-15 min. til de er gyldne.