MENU

Opskrifter / Pasta

Spaghetti alle vongole a la Rasmus Fisker

Spaghetti alle vongole a la Rasmus Fisker

Ingredienser

500 g hjertemuslinger
300 g linguine 50% fuldkorn  Il Fornaio
1 bundt persille
Ekstra jomfru olivenolie Il Fornaio
1 dl hvidvin
1 økologisk citron
2 fed hvidløg
30 g saltet smør

En håndfuld smagfulde tomater

Linguine alle vongole a la Rasmus Fisker

Vi har inviteret MasterChef-deltager, og vores tidligere kollega, Rasmus Fisker i køkkenet på Michelin-restaurant Era Ora. Era Ora er stedet, hvor vi startede Il Fornaio for mange år tilbage – i 1985. Det lykkedes aldrig vore grundlæggere Elvio, Edelvita og Alessandro at finde et godt italiensk brød, de kunne servere på restauranten. Så var det lettere at hente en bagersvend op fra hjemegnen i Perugia. Efter et par uger gik der bud efter endnu én og så én til. Således blev Il Fornaio til i 1988. I dag – mere end 30 år senere – arbejder vores nu mange bagere ved stenovnen året rundt i Danmarks første – og til dato eneste 100 % italienske økologiske stenovnsbageri.

Elvios drøm om at bringe danskerne det allerbedste fra Italien stopper ikke her. Vi har nøje udvalgt regionale specialiteter og dagligdagsvarer fra talrige egne i Italien, der ligesom vores friskbagte brød kan købes i en række danske dagligvarebutikker. Vores varer har vi udvalgt og udviklet i tæt samarbejde med lokale italienske bønder og producenter, som alle deler vores kvalitetsopfattelse og sindelag. De er en del af vores familie, og de arbejder – ligesom Rasmus og os – con amore.

Her er Rasmus’ take på en Spaghetti alle vongole!

Sådan gør du

Sæt pasta over i vand, der smager af havet og kog ⅔ af hvad anvisningerne siger da
pastaen skal tilberede færdigt i saucen.
På en stor pande hældes godt med ekstra jomfru olivenolie og tændes på god varme.
Snit hvidløg og chili og tilføj til panden. Det må ikke tage farve. Tilsæt herefter tomater.
Tilføj de rensede hjertemuslinger samt hvidvin og lad tilberede 3 min.

Alle muslingerne skal åbne sig og ellers kasseres de som ikke har.
Tag nu muslingerne op og kog fonden på panden ind til omkring en deciliter.

Vend det hele godt sammen og server!

 

Prøv også Rasmus’ opskrift på Pasta All’amatriciana