400 g hakket oksekød
1 æg
3 spsk rasp
1 tsk oregano
1 lille bundt persille
1 fed hvidløg
50 g revet parmesanost
Il Fornaio Middelhavssalt
peber
3 spsk Il Fornaio Extra jomfruolivenolie
1 zucchini
1 løg
1 fed hvidløg
2 spsk Il Fornaio Extra jomfruolivenolie
1 fl Il Fornaio Polpa di pomodoro
1 tsk Il Fornaio balsamicoeddike
evt. 1 tsk sukker
300 g Il Fornaio pasta, Linguine
parmesanost
1 lille håndfuld frisk basilikum
Rør kød med æg, rasp og oregano. Hak persillen og vend i farsen samme med presset hvidløg og fintrevet parmesanost. Krydr med salt og peber.
Varm olien på en pande. Form farsen til kødboller på størrelse med golfbolde, og steg dem sprøde på panden. Når kødbollerne er stegte tages de af panden
Skær zucchini i små tern. Hak løget. Varm olien i en gryde og svits løg, presset hvidløg og zucchini uden at det tager farve. Tilsæt Polpa di pomodoro og balsamicoeddike og lad saucen simre ca. 5 min. Smag til med sukker, salt og peber. Tilsæt kødboller og varm op.
Kog linguine som angivet på emballagen og afdryp. Server linguine med kødboller i tomatsauce og top med flager af parmesanost og basilikumsblade.