MENU

Opskrifter / Fuldkorn

50% Fuldkorn linguine alle Vongole

4 personer
50% Fuldkorn linguine alle Vongole

2 kg muslinger, fx blåmuslinger og hjertemuslinger
1 løg
1 fed hvidløg
2 gulerødder
1 zucchini
1 fennikel
2 spsk olivenolie
2 dl hvidvin
400 g IL Fornaio Pasta, linguine
2 spsk Il Fornaio Extra jomfru olivenolie
Il Forniao Middelhavssalt
peber
1 håndfuld kruspersille eller bredbladet persille
1 Il fornaio brød ex. Siciliana flute

Læg muslingerne i et fad med koldt vand. Lad dem ligge ca. 30 min.

Tag blåmuslingerne op, rens dem og fjern skægget. Kasser de muslinger, der ikke lukker sig, når du banker dem let mod kanten af vasken.

Pil og hak løget. Skræl gulerødderne. Skær gulerødder og squash i små tern. Skær toppen af fennikel. Skær fennikel i små tern.

Varm olien i en gryde og svits løg, presset hvidløg, gulerødder, squash og fennikel uden at det tager farve.

Tilsæt muslinger og hæld hvidvin ved. Læg låg på gryden og damp under låg i ca. 5 min.

Kog spaghetti som angivet på emballagen og afdryp. Vend spaghetti med muslinger, grøntsager og væde. Dryp olivenolie over og krydr med salt og peber. Drys med hakket persille og server med Siciliana brød.

 

TIP Vongole kan tilberedes med tomater. Tilsæt 2 dl Il Fornaio Polpa di pomodoro efter muslingerne er dampet.