MENU

Opskrifter / Antipasti

50 g smør

2 dl mælk

50 g gær

2 tsk. salt

1 spsk. sukker

2 æg

200 g fuldkornsdurummel

ca. 300 g hvedemel tipo 00

1 glas basilikumspesto

salt

1 æg til pensling

1 brød

Smelt smørret og lun mælken heri.

Hæld væsken i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt, sukker og æg.

Rør fuldkornsdurummel i væsken. Kom dernæst hvedemel i lidt af gangen og ælt til dejen er glat og smidig. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted ca. 1 time.

Slå dejen ned på et meldrysset bord. Del den i 4 lige store dele. Tril hvert stykke til en kugle og rul den ud som til en pizza. Skær den til ved hjælp af en tallerken, så den får en diameter på ca. 25 cm. Gentag til du har 4 pizzadejstykker.

Læg en af bundene på et stykke bagepapir. Smør med pesto 1 cm fra kanten og drys med salt. Læg nu endnu en bund over og smør med pesto.

Gentag med resten og slut med et stykke dej.

Placer et glas med en diameter på ca. 5 cm. på midten af dejen. Det skal ikke udstikkes.

Skær dejen ud som til lagkage fra yderkanten af dit glas. Du skal have 16 dele i alt. Sno de 16 vinger 2 gang rundt. Et stykke mod højre. Et stykke mod venstre. Løft enderne af dejstykkerne sammen to og to, så brødet bliver en smuk stjerne. Lad brødet efterhæve ca. 20 min.

Pensl med sammenpisket æg og bag brødet ved 180 grader i ca. 20 min. til det er gyldent.