MENU

Opskrifter / Pizza

Surdejspizza bianco med kartoffel og karse

1 pizza / 2 pers
Surdejspizza bianco med kartoffel og karse

1 pizzabund

1 hel mozzarella

Ekstra jomfru olivenolie

3 kartofler

1 håndfuld karse

Middelhavssalt

Med vores opskrift på ægte italiensk surdejspizza bianco med kartoffel og karse kan du lynhurtigt og nemt fremtrylle et autentisk italiensk måltid. Servér den til aftensmad, men også blandt andre mindre retter som antipasto.

Den hvide pizza er kommet for at blive. Den er let og raffineret og giver smagen fra fyldet lov til at træde mere frem. Når pizzaen er bagt, toppes den med en frisk karse.

Skal det være ægte italiensk, så gør som i opskriften og brug vores økologiske surdejs pizzadej med den velkendte sprøde og luftige skorpe og masser af god smag. Bagerne har udviklet på opskriften gennem mange år og der er naturligvis kun brugt de bedste italienske råvarer. Du kan købe den hos Nemlig.com.

Har du i stedet mod på, at lave din egen pizzadej fra bunden, så prøv vores populære opskrift på Den perfekte surdejspizza.

 

FREMGANGSMÅDE

Sæt et bagestål, pizzasten eller bageplade i ovnen og tænd den på højeste temperatur 1 time før pizzaen skal bages.

 

Surdejs pizzadej

Tag pizzadejen ud af fryseren og tø den op i køleskabet dagen før. Dannes der en skorpe på dejen, kan du opløse denne ved at gnide med vand.

Stræk eller rul dejen meget tyndt ud på et meldrysset bord.

 

Pizzafyld

Riv den friske mozzarella fra hinanden og fordel den på pizzaen. Skær kartoflerne i tynde skiver på et mandolinjern eller med en skarp kniv og fordel skiverne på pizzaen.

Drys med frisk rosmarin og middelhavssalt. Dryp ekstra jomfru olivenolie på.

Sæt pizzaen i den varme ovn til skorpen har fået en flot farve. Bagetiden afhænger af hvor varm ovnen er – det vil ca. tage 15-18 minutter.

Tag pizzaen ud af ovnen, klip, skyl og tør karsen og drys den ud over pizzaen, og servér straks.

 

Så er der bare tilbage, at nyde din hjemmelavede surdejspizza bianco med kartoffel og karse. Buon appetito!