MENU

Opskrifter / Pasta

Grøn lasagne med røget torsk og basilikumpesto

4 Personer
Grøn lasagne med røget torsk og basilikumpesto

300 g spinat
½ spidskål
1 spsk. ekstra jomfru olivenolie
Middelhavssalt
200 g lasagneplader
75 g basilikumpesto
125 g røget torsk
50 g parmesan

 

Bechamel
25 g smør
2 spsk. hvedemel
7 dl letmælk
Muskatnød
Middelhavssalt
Friskkværnet sort peber

Skær kål i tynde strimler og sauter i en pande med olivenolie sammen med spinaten til det falder lidt sammen. Krydr med salt.

Til bechamel smeltet smør i en gryde. Kom melet i og pisk det sammen. Hæld mælken i, mens du pisker godt, så der ingen klumper kommer. Krydr med lidt revet muskat, salt og peber. Kog saucen op og lad den simre et par minutter. Smag til med salt.

Kom et par skefulde bechamel i bunden af et ovnfast fad. Kom så to lasagneplader over og en tredjedel af grøntsagerne. Del fisken i mindre stykker og kom en tredjedel af den i fadet. Hæld et par skefulde bechamel over og en tredjedel af pestoen og gentag med endnu et lag pasta, grøntsager, pesto og fisk. Og gentag en sidste gang. Top med et lag pasta og resten af bechamelsaucen.

Bages i 25-30 min. ved 190°C. Lad lasagnen hvile i 10 min. før den serveres.