MENU

Opskrifter / Bagværk

Grydebrød med tranebær og rosmarin

1 brød
Grydebrød med tranebær og rosmarin

5 dl vand
10 g gær
1 spsk. middelhavssalt
1 dl extra jomfru olivenolie
60 g tørrede tranebær
4 kviste frisk rosmarin
200 g fuldkorns durumhvedemel
100 g durummel
ca. 300 g italiensk hvedemel Tipo 00
Lidt ekstra jomfru olivenolie til pensling

Til den skønne juletid giver vi dig opskriften på et smagfuldt koldhævet grydebrød med tranebær og rosmarin. Et grydebrød er både en nem og lækker måde at bage godt brød på.
Brug det til de kolde vintermorgener, til julefrokosten, julebordet eller til en god suppe. Dette grydebrød med tranebær kan nemt blive til en anden slags grydebrød, hvis du ønsker det, da både tranebær og rosmarin kan skiftes ud med fx rosiner, valnødder, soltørrede tomater eller lign. og dermed kan du skabe din helt egen kombination.

Dag 1

Hæld vandet i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt, halvdelen af olien, tørrede tranebær og hakket rosmarin.

Rør fuldkornsdurum hvedemel og durummel i væsken. Kom Tipo 00 hvedemel i og kør dejen på røremaskine i ca. 10 min.

Dryp resten af olien over dejen og stil tildækket til hævning i køleskabet til dagen efter.

 

Dag 2

Tag dejen ud af køleskabet.

Stil en støbejernsgryde med låg i ovnen og tænd ovnen på 225 grader varmeluft. Når ovnen er varm, tages gryden ud af ovnen. Pensl gryden med lidt olie.

Lemp forsigtigt dejen over i den varme gryde. Drys med lidt mel. Læg låg på gryden og stil gryden tilbage i den varme ovn. Bag brødet i ca. 30 min.

Tag låget af gryden, og bag brødet i yderligere ca. 12 min. til det er sprødt.

Afkøl brødet i gryden, inden det vendes ud.