MENU

Opskrifter / Bagværk

Grydebrød med soltørrede tomater og rosmarin

1 brød
Grydebrød med soltørrede tomater og rosmarin

5 dl vand

10 g gær

1 spsk. middelhavssalt

1 dl extra jomfru olivenolie

50 g hakkede soltørrede tomater

4 kviste frisk rosmarin

200 g fuldkorns durumhvedemel

100 g durummel

ca. 300 g Italiensk Tipo 00 hvedemel

lidt extra jomfru olivenolie til pensling

Dag 1

Hæld vandet i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt, halvdelen af olien, hakkede soltørrede tomater og hakket rosmarin.

Rør fuldkornsdurum hvedemel og durummel i væsken. Kom dernæst Tipo 00 hvedemel i og ælt dejen længe ca. 10 min. på en røremaskine.

Dryp resten af olien over dejen og stil den tildækket til hævning i køleskabet til næste dag.

 

Dag 2

Tag dejen ud af køleskabet.

Stil en støbejernsgryde med låg i ovnen og tænd ovnen på 225 grader varmeluft. Når ovnen er varm, tages gryden ud af ovnen. Pensl gryden med lidt olie.

Lemp forsigtigt dejen over i den varme gryde. Drys med lidt mel. Læg låg på gryden og stil gryden tilbage i den varme ovn. Bag brødet i ca. 30 min.

Tag låget af gryden, og bag brødet i yderligere ca. 12 min. til det er sprødt.

Afkøl brødet i gryden, inden det vendes ud.