5 dl vand
10 g gær
1 spsk. middelhavssalt
1 dl extra jomfru olivenolie
50 g hakkede soltørrede tomater
4 kviste frisk rosmarin
200 g fuldkorns durumhvedemel
100 g durummel
ca. 300 g Italiensk Tipo 00 hvedemel
lidt extra jomfru olivenolie til pensling
Dag 1
Hæld vandet i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt, halvdelen af olien, hakkede soltørrede tomater og hakket rosmarin.
Rør fuldkornsdurum hvedemel og durummel i væsken. Kom dernæst Tipo 00 hvedemel i og ælt dejen længe ca. 10 min. på en røremaskine.
Dryp resten af olien over dejen og stil den tildækket til hævning i køleskabet til næste dag.
Dag 2
Tag dejen ud af køleskabet.
Stil en støbejernsgryde med låg i ovnen og tænd ovnen på 225 grader varmeluft. Når ovnen er varm, tages gryden ud af ovnen. Pensl gryden med lidt olie.
Lemp forsigtigt dejen over i den varme gryde. Drys med lidt mel. Læg låg på gryden og stil gryden tilbage i den varme ovn. Bag brødet i ca. 30 min.
Tag låget af gryden, og bag brødet i yderligere ca. 12 min. til det er sprødt.
Afkøl brødet i gryden, inden det vendes ud.