MENU

Opskrifter / Pizza & Sandwich

Pizzadej

2 stk
Pizzadej

Ingredienser

8 g gær
2 dl lunkent vand
300 g tipo 00 hvedemel
1½ spsk. ekstra jomfruolivenolie
½ tsk. middelhavssalt
1 glas pastasauce

Sådan gør du

Rør gæren ud i vandet. Tilsæt mel, olivenolie og salt.
Ælt dejen godt sammen og lade den hæve tildækket på et lunt sted i ca. 1½ time.

Stræk eller rul dejen meget tyndt ud og fordel Il Fornaio pastasauce over dejen. Vi anbefaler at strække dejen frem for at rulle, for at bibeholde lufthuller i dejen. Hvis du foretrækker at rulle dejen ud, lad da den udrullede dej hæve yderligere 20 minutter inden der puttes fyld på.

Ønskes en tynd pizzabund – kommes der nu fyld på pizzaen efter eget valg. Bag pizzaen i forvarmet ovn ved 220 °i ca. 12 minutter. Ønskes en tykkere pizzabund skal pizzaen nu hæve yderligere ½ time. Derefter kommes fyld på pizzaen efter eget valg. Pizzaen bages i forvarmet ovn i 220 °i ca. 12 minutter.

TIP: Du kan gøre ligesom vi har gjort, og putte fennikel, sorte oliven og parmaskinke på! Du kan også vælge, hvad du har i køleskabet eller grøntsager i sæson.

TIP: Vi anbefaler at du vælger en stærk meltype, fx Tipo 00 hvedemel, som har et højt glutenindhold for at få det bedst mulige glutennetværk og det højest mulige vandindhold i dejen for en saftig krumme. Rør din dej længe, gerne på røremaskine, for at opnå et godt glutennetværk og dermed mange lufthuller i den færdige pizzabund.