MENU

Opskrifter / Pizza

Pizzadej

2 stk
Pizzadej

Ingredienser

8 g gær
2 dl lunkent vand
300 g tipo 00 hvedemel
1½ spsk. ekstra jomfruolivenolie
½ tsk. middelhavssalt
1 glas pastasauce

Sådan gør du

Rør gæren ud i vandet. Tilsæt mel, olivenolie og salt.
Ælt dejen godt sammen og lade den hæve tildækket på et lunt sted i ca. 1½ time.

Stræk eller rul dejen meget tyndt ud og fordel Il Fornaio pastasauce over dejen. Vi anbefaler at strække dejen frem for at rulle, for at bibeholde lufthuller i dejen. Hvis du foretrækker at rulle dejen ud, lad da den udrullede dej hæve yderligere 20 minutter inden der puttes fyld på.

Ønskes en tynd pizzabund – kommes der nu fyld på pizzaen efter eget valg. Bag pizzaen i forvarmet ovn ved 220 °i ca. 12 minutter. Ønskes en tykkere pizzabund skal pizzaen nu hæve yderligere ½ time. Derefter kommes fyld på pizzaen efter eget valg. Pizzaen bages i forvarmet ovn i 220 °i ca. 12 minutter.

TIP: Du kan gøre ligesom vi har gjort, og putte fennikel, sorte oliven og parmaskinke på! Du kan også vælge, hvad du har i køleskabet eller grøntsager i sæson.

TIP: Vi anbefaler at du vælger en stærk meltype, fx Tipo 00 hvedemel, som har et højt glutenindhold for at få det bedst mulige glutennetværk og det højest mulige vandindhold i dejen for en saftig krumme. Rør din dej længe, gerne på røremaskine, for at opnå et godt glutennetværk og dermed mange lufthuller i den færdige pizzabund.

________

Tre genveje til friskbagt pizza

Uanset om du vil lave din egen pizzadej fra bunden, eller du gerne vil nøjes med at rulle og forme færdighævede surdejskugler – eller du foretrækker en færdiglavet bund, der blot skal toppes og bages derhjemme – så har Il Fornaio en løsning:

  1. Du finder vores opskrift på hjemmelavet pizzadej her. Du skal ikke bruge surdej, men bare en lille smule gær, og hævetiden er kun halvanden time, inden dejen er klar til bagning.
  2. Vores færdige surdejskugler finder du på frost i udvalgte supermarkeder, og de skal blot tøs op i en times tid, inden de kan rulles, formes og toppes præcis, som du har lyst til. Smagen har en skøn surdejsdybde, og crusten udvikler en fin boblende struktur under bagningen.
  3. Sidst, men ikke mindst er der selvfølgelig vores nye færdige pizzabunde skabt efter napolitansk forbillede. Kodeordene er langtidshævet, surdejsbaseret og kompromisløst. De fås i to varianter, med eller uden tomat, og findes på frost i udvalgte supermarkeder.