Græskarpure
½ græskar (uden kerner)
Olivenolie
50 g ricotta
1 håndfuld revet parmesanost
1 fed hvidløg
Skal og saft af ½ citron
Salt
Peber
Stegte svampe
1 håndfuld kantareller (rensede)
1 håndfuld østershatte (rensede)
Olivenolie
Salt
Peber
Citronsaft
Urter, f.eks. bredbladet persille
Anretning
Rigatoni
Parmesanost
Peber
Olivenolie
Urter, f.eks. bredbladet persille
Pasta med græskar og svampe er en efterårs-favorit. Få det meste ud af græskaret denne sæson og lav det til en puré, du blander op med ricotta, parmesan og en smule citron, og du får den fineste silkebløde pastasauce.
Græskarcreme
Skær skrællen af græskarret og skær det i grove stykker. Kom det i en gryde sammen med et grofthakket hvidløgsfed og olivenolie. Steg det hele ved medium varme i ca. 2-3 minutter. Kom vand og lidt salt på, så det akkurat dækker. Lad det koge mørt uden låg til vandet næsten af kogt helt ind.
Blend med det til en grov pure, og kom herefter ricotta, parmesanost, citronskal og -saft i pureen.
Smag til med salt og peber.
Stegte svampe
Hak svampene og steg dem gyldne i olivenolie på en pande ved mellemhøj varme.
Smag til med salt, peber og citronsaft.
Anretning
Kog pastaen og vend den sammen med græskarpureen sammen med lidt af pastavandet.
Kom de stegte svampe på, riv lidt parmesan over, dryp lidt olivenolie og kværn lidt peber over retten.
Så er din pasta med græskar og svampe klar til servering – Buon appetito!
Elsker du græskar og svampe?
Så prøv vores andre opskrifter der er inspireret af efterårets guld:
GRÆSKAR MED SVAMPE, KIKÆRTER OG BRØDCROUTONER