Topping
1 kugle frisk mozzarella
Italiensk skinke
1 dåse Artiskokhjerter
3-4 champignon
10 oliven
Ekstra Jomfru Olivenolie
Pizzabund
Il Fornaio Surdejs Pizzadej
Med vores opskrift på ægte italiensk surdejspizza med skinke, artiskok, svampe og oliven kan du lynhurtigt og nemt fremtrylle et autentisk italiensk måltid. Servér den til aftensmad, men også blandt andre mindre retter som antipasto.
Den hvide pizza er kommet for at blive. Den er let og raffineret og giver smagen fra fyldet lov til at træde mere frem. Når pizzaen er bagt, kan den toppes med friske urter.
____________
Tre genveje til friskbagt pizza
Uanset om du vil lave din egen pizzadej fra bunden, eller du gerne vil nøjes med at rulle og forme færdighævede surdejskugler – eller du foretrækker en færdiglavet bund, der blot skal toppes og bages derhjemme – så har Il Fornaio en løsning:
1 Du finder vores opskrift på hjemmelavet pizzadej med gær her og en langtidshævet surdejspizza her.
2 Vores færdige surdejskugler finder du på frost i udvalgte supermarkeder, og de skal blot tøs op i en times tid, inden de kan rulles, formes og toppes præcis, som du har lyst til. Smagen har en skøn surdejsdybde, og crusten udvikler en fin boblende struktur under bagningen.
3 Sidst, men ikke mindst er der selvfølgelig vores nye færdige pizzabunde skabt efter napolitansk forbillede. Kodeordene er langtidshævet, surdejsbaseret og kompromisløst. De fås i to varianter, med eller uden tomat, og findes på frost i udvalgte supermarkeder.
___________________
Sæt et bagestål, pizzasten eller bageplade i ovnen og tænd den på højeste temperatur 1 time før pizzaen skal bages.
Riv den friske mozzarella fra hinanden og fordel den på pizzaen. Fordel et par skiver skinke på pizzabunden. Læg artiskokker og svampe på.
Dryp ekstra jomfru olivenolie på.
Sæt pizzaen i den varme ovn til skorpen har fået en flot farve. Bagetiden afhænger af hvor varm ovnen er – det vil ca. tage 15-18 minutter.
Tag pizzaen ud af ovnen og servér straks.
Så er der bare tilbage, at nyde din hjemmelavede surdejspizza med skinke, artiskok, svampe og oliven . Buon appetito!